Koninklijke Kempische Aeroclub
 
 

Info

De Koninklijke Kempische Aeroclub is een authentieke zweefvliegclub; alleen zweefvliegers kunnen er terecht. Er zijn ongeveer 100 aangesloten vliegende leden. Met zeer democratische tarieven wil onze club de zweefvliegsport mogelijk maken voor iedereen. We vliegen al sinds 1972 op het vliegveld van Weelde, ten noorden van Turnhout. In 2022 vierde de vereniging haar 50-jarig bestaan, waarbij Koning Filip ons de titel 'koninklijk' verleende.

Om lid te worden moet je alleen over een vliegpassie beschikken die je bij ons en met ons wil delen. Je kan reeds vanaf 14 jaar starten met de praktische vliegopleiding. Je eerste solovlucht kan je ook al maken vanaf 14 jaar, mits voldoende vliegbekwaamheid. De club staat open voor jongens en meisjes, mannen en vrouwen.

Je bent natuurlijk altijd welkom om eens een kennismakingsvlucht te maken. Zo kan je proeven van het zweefvliegen, zonder verplichtingen.

Zweefvliegseizoen

Afhankelijk van de weersomstandigheden begint het zweefvliegseizoen in maart en duurt tot oktober. Ook tijdens de wintermaanden blijven we vliegen. Onze vliegactiviteiten gaan door tijdens het weekend, maar gedurende de maanden juli en augustus kan er ook door de week gevlogen worden.
En is het toch eens geen zweefvliegweer dan kan je terecht in ons eenvoudig maar oergezellig clubhuis. Daar hopen we je te ontmoeten als je graag eens met ons en onze mooie sport wil kennismaken.

Evenementen

Naast het vliegen in de weekends, organiseert de Koninklijke Kempische Aeroclub ook nog een aantal evenementen. Zo is er in het voorjaar de Kempencup, een prestigieuze zweefvliegwedstrijd waar ieder jaar meer dan 50 piloten aan deelnemen. Tijdens de eerste twee weken van juli volgt de zweefvliegstage, dé ideale manier om te leren vliegen. Ook 's winters zitten we niet stil: je kan - ook als niet-lid - leren hoe de theorie van het vliegen werkt. Onze instructeurs geven dan cursus over alle geheimen van het vliegen.

Clubhuis

Dankzij een verbouwing een dertigtal jaar geleden kunnen we nu genieten van een gezellig clubhuis. Onze piloten kunnen er terecht voor goede babbel en een frisse pint na een mooie vliegdag. We houden er ook de noodzakelijke briefings, bijscholingen en vergaderingen.

Meer weten?

Neem een kijkje in onze infobrochure voor meer impressies van onze club en onze activiteiten.
Onze statutaire gegevens staan op de contactpagina.

We hopen je eens te mogen ontvangen op ons vliegveld, en dan...
Veel vliegplezier!

De Koninklijke Kempische Aeroclub

 
Even geduld...