Kempische Aeroclub
 
 

Lidmaatschap

Zweefvliegen gebeurt in de regel in clubverband. Het is namelijk een teamsport bij uitstek: in je eentje kan je niet vliegen. Hoe word je nu lid en wat houdt het in?

Lid van de Kempische Aeroclub

Iedereen die wettelijk gerechtigd is om te vliegen, ten vroegste in het jaar waarin je 14 wordt, kan lid worden. Er is toestemming van twee KAC-leden nodig om lid te worden. Je kan het aanvraagformulier vinden via de link rechtsboven deze pagina.
Als lid kom je in de eerste plaats om in clubverband te vliegen. Als leerling kan je met onze instructeurs in onze clubtoestellen vliegen. Als ervaren piloot kan je overland vliegen en meedoen aan wedstrijden. In de winter is er dan tijd voor de theoriecursus en help je mee in het onderhoud aan vloot en voorzieningen.
De kosten die aan het vliegen verbonden zijn, kan je vinden op de Tarieven-pagina.

Leren vliegen

Je leert vliegen in onze clubtoestellen, met hulp van onze instructeurs. Daar zijn geen verdere kosten aan verbonden; je betaalt net zoals andere leden per start. Of je nu liever elk weekend een aantal vluchten maakt, of dat je 's zomers aan de twee weken durende zomerstage deelneemt... Met het nodige enthousiasme en wat inzet ben je binnen de kortste keren een volwaardige piloot.

Wil je graag meer informatie over lidmaatschap, opleiding of andere mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op via info@kac.be.

Start to Glide

De stap naar volwaardig lidmaatschap van een vliegclub is voor sommige mensen redelijk groot. Om geïnteresseerden een beter beeld te geven van wat zweefvliegen echt is, heeft de Kempische Aeroclub het "Start to Glide"-pakket ontwikkeld.

Het pakket bestaat onder meer uit tien lesstarts en alle mogelijkheden als een volwaardig lid, gedurende zes weken. Voor 190 euro heb je een all-in introductie in zweefvliegen.

Op de Start to Glide-pagina vind je uitgebreide informatie over dit pakket.

Administratief lidmaatschap

Voor leden die geen volwaardig KAC-lid meer zijn, maar toch hun band met de KAC niet willen verliezen, bestaat er het administratief lidmaatschap. Voorwaarde om administratief lid te worden is wel dat men minimum 2 aaneengesloten jaren KAC-lid is geweest. Het lidmaatschap bestaat uit 3 liertickets om toch nog eens af en toe te kunnen vliegen, toegang tot de KAC website en het ontvangen van de nieuwsbrieven. Kostprijs is 60 euro per jaar.

Meer weten?

Wil je meer informatie over lidmaatschap, kijk dan in onze infobrochure of neem contact met ons op.
 
Mobiele versie | Contact | Privacy © 2023 - Kempische Aeroclub vzw
Even geduld...