Koninklijke Kempische Aeroclub
 
 

Start to Glide

De stap naar volwaardig lidmaatschap van een vliegclub is voor sommige mensen redelijk groot. Om geïnteresseerden een beter beeld te geven van wat zweefvliegen echt is, heeft de Koninklijke Kempische Aeroclub het Start to Glide-pakket ontwikkeld.
Je zal 10 lesstarts maken, 8 lierstarts en 2 sleepstarts, in een tweezitter onder begeleiding van een ervaren instructeur. Tijdens deze 10 vluchten worden de basisprincipes van het zweefvliegen uitgelegd en zal je natuurlijk ook zelf veel vliegen.  

Papierwerk en formaliteiten worden tot een strikt minimum beperkt. Er is geen medische keuring nodig om het Start to Glide-programma aan te kunnen vatten.

Sinds de invoering van het programma hebben al vele geïnteresseerden deelgenomen. Een aantal is daarna volledig lid bij de KAC geworden.

Het Start to Glide-pakket kost 220 euro, enkel cash of via Payconiq te betalen in ons clubhuis. Het pakket omvat 10 kennismakingsvluchten, een boekje Elementaire Zweefvliegopleiding en lidmaatschap van de Kempische Aeroclub gedurende 6 weken.

Je kan starten met het Start to Glide-programma van maart tot september op elke eerste zondag van de maand. Je krijgt die dag om 11u een uitgebreide briefing, kennismaking met je lesvliegtuig en natuurlijk volgen in de namiddag de eerste lesvluchten. De volgende weken ben je gewoon lid van onze club en volg je de normale vliegactiviteiten met de andere leden. Indien je wenst deel te nemen, graag vooraf aanmelden via e-mail naar info@kac.be.

Voor meer info kan je steeds een mailtje sturen naar info@kac.be.

Een persoon kan slechts éénmaal deelnemen aan het Start to Glide-programma, daarna is volledig lidmaatschap beschikbaar.

Noot: het op de poster vermelde tarief is sinds 2023 verhoogd naar €220.


 
Even geduld...